La presentazione è in caricamento. Aspetta per favore

La presentazione è in caricamento. Aspetta per favore

Monsù Tina by Aflo Si ringrazia R.Viviani per lo splendido file di accompagnamento.

Presentazioni simili


Presentazione sul tema: "Monsù Tina by Aflo Si ringrazia R.Viviani per lo splendido file di accompagnamento."— Transcript della presentazione:

1

2 Monsù Tina by Aflo Si ringrazia R.Viviani per lo splendido file di accompagnamento

3 Prima di tutto accattamm’ nu purp’ vivo adda essere circa 1 Kg… attenzione chist’ha capito e se ne vo’ fuì

4 Piglia ‘o purpo… acchiappal’ o se ne fuie

5 L’amm’ purtat’ a casa… mò pulezzammece a capa, luvammece ll’uocchie e a vocca… e sciacquammol’ bbuono

6 ‘O purp è pronto, facimm vollere l’acqua int’ a nu pignatiello

7 Calamm’ e aizamm’ ‘o purp int’ all’acqua

8 Fino a che ‘e rranfe s’arricciano… nun me spiate pecchè, nunn’ ‘o ssaccio ma se coce meglio assaie

9 Mo’ lassamm’lo quieto int’a tiella pe’ 20-25 minuti… s’adda cocere ma nunn’ adda essere muollo

10 Si ce mettimmo ‘o cupierchio è meglio

11 Passato ‘o tiempo s’è fatto russ-russ

12 Aspettamm’ ca se fa fridd’ int’ a tiella

13 Aropp’ sculamm’ e mettimmel’ int’a nu piatto

14 Pigliamm’ 3-4 patane ròsse vecchie ammunnammule

15 E mettimmele a scavurà int’ ‘o bbroro do’ purpo

16 Po’ tagliammele e facimmele raffreddà core a core co’ purpo

17 Quanno sò fredde tagliatele a pezzull’…è chiaro pure ‘o purpo… mettitece pure nu poco r’uoglio d’aulive, petrusino, aglio fatt’ picc’rill e 3 o 4 cucchiari ‘e bbroro ‘e purpo

18 E chest’è e si ve pare poco nunn’at’ capito niente… assaggiate e po’ me ricite …e buona fame a tutti sempre alla faccia ‘e chi sapimm’ nuie da monsù Tina e da Aflo


Scaricare ppt "Monsù Tina by Aflo Si ringrazia R.Viviani per lo splendido file di accompagnamento."

Presentazioni simili


Annunci Google