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PubblicatoRomilda Man Modificato 10 anni fa
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Monsù Tina by Aflo Si ringrazia R.Viviani per lo splendido file di accompagnamento
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Prima di tutto accattamm’ nu purp’ vivo adda essere circa 1 Kg… attenzione chist’ha capito e se ne vo’ fuì
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Piglia ‘o purpo… acchiappal’ o se ne fuie
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L’amm’ purtat’ a casa… mò pulezzammece a capa, luvammece ll’uocchie e a vocca… e sciacquammol’ bbuono
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‘O purp è pronto, facimm vollere l’acqua int’ a nu pignatiello
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Calamm’ e aizamm’ ‘o purp int’ all’acqua
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Fino a che ‘e rranfe s’arricciano… nun me spiate pecchè, nunn’ ‘o ssaccio ma se coce meglio assaie
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Mo’ lassamm’lo quieto int’a tiella pe’ 20-25 minuti… s’adda cocere ma nunn’ adda essere muollo
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Si ce mettimmo ‘o cupierchio è meglio
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Passato ‘o tiempo s’è fatto russ-russ
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Aspettamm’ ca se fa fridd’ int’ a tiella
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Aropp’ sculamm’ e mettimmel’ int’a nu piatto
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Pigliamm’ 3-4 patane ròsse vecchie ammunnammule
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E mettimmele a scavurà int’ ‘o bbroro do’ purpo
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Po’ tagliammele e facimmele raffreddà core a core co’ purpo
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Quanno sò fredde tagliatele a pezzull’…è chiaro pure ‘o purpo… mettitece pure nu poco r’uoglio d’aulive, petrusino, aglio fatt’ picc’rill e 3 o 4 cucchiari ‘e bbroro ‘e purpo
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E chest’è e si ve pare poco nunn’at’ capito niente… assaggiate e po’ me ricite …e buona fame a tutti sempre alla faccia ‘e chi sapimm’ nuie da monsù Tina e da Aflo
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