Comenius Project “Salt of the Earth” Class 5 B - Italy
CONCLUSIONE - CONCLUSION Sale fino – Table Salt oppure - or Sale grosso – Coarse Salt CONCLUSIONE - CONCLUSION
SALE FINO – TABLE SALT Fino ad una cinquantina di anni fa, in commercio si trovava solo il sale grosso: quello fino si otteneva con un duro lavoro di pestaggio nel mortaio (di solito, di pietra; nelle famiglie più ricche di bronzo) e veniva utilizzato solo per condire piatti o preparazioni che non erano in grado di sciogliere rapidamente i cristalli del sale grosso. Until about fifty years ago, you could find only coarse salt. The table salt was obtained by hard work of beating in a mortar (usually of stone, in the richest families in bronze) and was used only for seasoning dishes or preparations that they were able to quickly dissolve the crystals of salt.
SALE GROSSO – COARSE SALT Per ottenere l’acqua salata in cui bollire la pasta (o le verdure, o la carne, o tutto ciò che si lessa), si risparmiava ovviamente la fatica del pestaggio e si usava il sale grosso. Inoltre il sale grosso è più veloce nel portare a bollore l’acqua. To get the salt water when boiling the pasta (or vegetables, or meat, or anything that is boiled), obviously it was spared the effort of beating and it was better used the coarse salt. In addition, the coarse salt is faster in bringing the water to a boil.
CONCLUSIONE - CONCLUSION Cercando delle informazioni sulla differenza tra sale grosso e sale fino, abbiamo capito che è meglio comprare quello grosso perché è più conveniente ed è più veloce nel portare a bollore l’acqua. Looking for information on the difference between coarse salt and table salt, we realized that it is better to buy the coarse salt because it is cheaper and is faster in bringing the water to a boil.