Monsù Tina by Aflo Si ringrazia R.Viviani per lo splendido file di accompagnamento
Prima di tutto accattamm’ nu purp’ vivo adda essere circa 1 Kg… attenzione chist’ha capito e se ne vo’ fuì
Piglia ‘o purpo… acchiappal’ o se ne fuie
L’amm’ purtat’ a casa… mò pulezzammece a capa, luvammece ll’uocchie e a vocca… e sciacquammol’ bbuono
‘O purp è pronto, facimm vollere l’acqua int’ a nu pignatiello
Calamm’ e aizamm’ ‘o purp int’ all’acqua
Fino a che ‘e rranfe s’arricciano… nun me spiate pecchè, nunn’ ‘o ssaccio ma se coce meglio assaie
Mo’ lassamm’lo quieto int’a tiella pe’ minuti… s’adda cocere ma nunn’ adda essere muollo
Si ce mettimmo ‘o cupierchio è meglio
Passato ‘o tiempo s’è fatto russ-russ
Aspettamm’ ca se fa fridd’ int’ a tiella
Aropp’ sculamm’ e mettimmel’ int’a nu piatto
Pigliamm’ 3-4 patane ròsse vecchie ammunnammule
E mettimmele a scavurà int’ ‘o bbroro do’ purpo
Po’ tagliammele e facimmele raffreddà core a core co’ purpo
Quanno sò fredde tagliatele a pezzull’…è chiaro pure ‘o purpo… mettitece pure nu poco r’uoglio d’aulive, petrusino, aglio fatt’ picc’rill e 3 o 4 cucchiari ‘e bbroro ‘e purpo
E chest’è e si ve pare poco nunn’at’ capito niente… assaggiate e po’ me ricite …e buona fame a tutti sempre alla faccia ‘e chi sapimm’ nuie da monsù Tina e da Aflo